Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Mýty týkající se nutriční kvality mléka a mléčných výrobků
Procházková, Martina
Bakalářská práce uvádí základní informace, které objasňují mýty týkající se nutriční kvality mléka a mléčných výrobků, konkrétně jogurtů a tavených sýrů. Zhodnocuje složení čerstvých a trvanlivých mlék, aby nedocházelo k mylným předpokladům, že je mléko čerstvé zdravější než trvanlivé. Dále je v práci zdůrazněno, že mléko není nevhodnou potravinou pro zdraví člověka a že je spolu s mléčnými výrobky přínosem cenných a prospěšných látek. V závěru je vysvětlena problematika týkající se živých kultur, probiotik, aditiv v jogurtech a surovin potřebných na výrobu tavených sýrů včetně přídatných látek.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.